Verzuim trekt een wissel op uw team, op de productiviteit én op uw winstmarge. Verzuim verzekeren is dus verstandig, maar verzuim voor zijn is beter. Daarom heeft Techniek Nederland Verzekeringen met Techniek Nederland de krachten gebundeld in Stichting Pro-Fonds. En dat levert voordelen op voor u.

Méér preventie en méér duurzame inzetbaarheid Pro-Fonds heeft als doel de duurzame inzetbaarheid van
werkenden in de installatiebranche en technische detailhandel te bevorderen. Ze doet dat door  ontwikkelprojecten voor duurzame inzetbaarheid te financieren en door preventieve hulpmiddelen tegen gereduceerd tarief of zelfs helemaal kosteloos aan te bieden. Zo stelt Stichting Pro-Fonds voor alle bedrijven in de branche kosteloos een vertrouwenspersoon beschikbaar. Ook subsidieert ze de aanschaf van hoogwaardige PBM’s, zoals veiligheidsbrillen op sterkte, gehoorbescherming op maat (otoplasten),  veiligheids
schoenen en kunnen CO-gecertificeerde bedrijven gratis een CO-meter aanvragen.

Investeren in gezondheid en vitaliteit loont

Aandacht voor de gezondheid van medewerkers levert al snel een verhoging van 5% in productiviteit op (bron: WEF). Het kan bovendien kort en lang verzuim tot wel 15% verminderen (bron: MKB Service Desk). Elke euro die een werkgever besteedt aan de gezonde leefstijl van een medewerker, levert 3 euro aan  kostenbesparing op de ziekteverzuimkosten (bron: Medisch Contact). Werken aan gezondheid en vitaliteit voor medewerkers kan u dus meteen veel opleveren.

Pro-Fonds bevordert duurzame inzetbaarheid van werkgevers, medewerkers en zzp’ers in de installatiebranche, technische detailhandel en daaraan gelieerde ondernemingen. Door bedrijven te  ondersteunen bij het bevorderen van vitaliteit, productiviteit, kwaliteit van leven en zelfredzaamheid. Én door het financieel ondersteunen van projecten/onderzoeken gericht op innovatieve oplossingen voor een probleem dat verband houdt met beroeps-, sector- of leefstijl-gerelateerde aandoeningen.

Heeft u een preventie-idee?

Dien het direct in bij Pro-Fonds of neem contact op met Kees Leblanch k.leblansch@technieknederland.nl om eerst vrijblijvend te sparren.