Thuiswerken is er voor werkgevers en medewerkers in de installatiebranche en technische detailhandel meestal niet bij. En dat betekent dat de meeste bedrijven een behoorlijk wagenpark hebben. U bent wettelijk verplicht uw voertuigen, zoals bestelauto’s, personenauto’s en vrachtauto’s, te verzekeren.

Bedrijfsauto in de installatiebranche en technische detailhandel: dit zijn de risico’s

In de branche wordt relatief weinig schade gereden. Maar dat neemt niet weg dat er schade kan worden veroorzaakt aan personen en zaken van anderen. Een medewerker kan een botsing veroorzaken, maar de auto of bestelbus en de goederen erin kunnen ook beschadigd raken of zelfs geheel verloren gaan. De Autoverzekering (ook wel: motorrijtuigenverzekering) van Techniek Nederland Verzekeringen beschermt u tegen financiële gevolgen van de risico’s – met uitstekende premie en voorwaarden.

De voordelen van de Autoverzekering

 • Aanhangwagen die gekoppeld is aan het voertuig automatisch meeverzekerd
 • Inclusief hulpverlening na ongeval
 • Bestickering standaard meeverzekerd
 • Vrije keuze reparateur
 • Aantrekkelijke premie en no-claimkorting
 • Gunstige dekking en voorwaarden
 • Korting voor leden van Techniek Nederland

Wat dekt de Autoverzekering?

U kunt kiezen voor WA, beperkt Casco en volledig Casco en/of aanvullende dekkingen.

WA-dekking

 • Schade aan anderen veroorzaakt door uw (bestel)auto. Dit is een wettelijk verplichte verzekering.

Beperkte cascodekking

 • Schade door onder andere brand, diefstal, inbraak, storm- en ruitschade.

Volledige cascodekking/allrisk

 • Alles wat onder de beperkte cascodekking valt plus botsen, stoten, vandalisme, van de weg raken en aanrijdingschade

Ook kan worden meeverzekerd

Inzittenden

 • Letselschade en zaakschade die de inzittenden (inclusief de bestuurder) van het motorrijtuig oplopen.

Rechtsbijstand

 • Kosten van juridische bijstand bij geschillen rondom het gebruik, schade en aankoop van het motorrijtuig.

Zaken

 • Schade aan zaken die in het motorrijtuig zijn aangebracht zoals track and trace systeem, navigatiesysteem of betimmering (mits aangegeven bij ingang verzekering).

Voorbeeld

Een werknemer rijdt met de bestelbus van zijn werkgever en komt door een stuurfout in een bocht op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer terecht. Hij raakt in botsing met een personenauto en komt uiteindelijk tegen de gevel van een woning tot stilstand. De bestelauto, de personenauto en de gevel raken zwaar beschadigd. De bestuurder van de bestelbus en de collega’s die met hem meereden raken gewond. Omdat hij WA + volledig casco/allrisk is verzekerd en een inzittendenverzekering heeft, is al deze schade gedekt. Had hij alleen de verplichte WA-verzekering, dan was alleen de schade aan anderen gedekt.

Verzeker uw bedrijfsauto’s nu tegen schade en diefstal

De Autoverzekering van Techniek Nederland Verzekeringen biedt de beste dekking tegen de laagste premie in de markt. Omdat de schadecijfers binnen de branche gunstig zijn, heeft Techniek Nederland Verzekeringen goede afspraken kunnen maken over de dekking en de voorwaarden, hoogte van de premie en de no-claimkorting. Zo is uw bedrijfsauto beter verzekerd voor minder geld. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel. Neem contact op met de accountmanager in uw regio voor meer informatie.

Interesse?

Neem contact op met een accountmanager in uw regio.