Als ondernemer zult u niet zo snel thuisblijven voor een verkoudheidje. Maar zelfs als ondernemer kunt u in een situatie terecht komen waarin u tijdelijk niet kunt werken. Bijvoorbeeld door ziekte of een ongeval. En naast gezondheidsproblemen heeft u dan ook direct te maken met inkomensverlies. Uit de Zelfstandigen Enquête 2021 van het CBS blijkt dat 40% van de ondernemers niets geregeld heeft voor eventuele arbeidsongeschiktheid. En dat is zorgwekkend.

Arbeids­ongeschiktheids­risico’s in de installatiebranche en technische detailhandel

Als een medewerker arbeidsongeschikt raakt, is hij of zij verzekerd van inkomen. Maar als ondernemer bent u veelal zélf verantwoordelijk voor uw inkomen bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. Met een Arbeidsongeschiktheidsverzekering beschermt u zichzelf tegen inkomensverlies. Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering is op maat gemaakt voor u.

Wat houdt de Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV) in?

Onze Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert u van een maandelijkse uitkering op basis van een verzekerd bedrag vanaf 25% arbeidsongeschiktheid. Daarnaast bepaalt u zelf hoe lang u uw inkomensverlies op eigen kracht wilt dragen: 30, 60, 90, 180 of 365 dagen. Hoe langer de wachttijd, hoe lager de premie. Deze wachttijd geldt per melding van arbeidsongeschiktheid. U kunt ervoor kiezen om de uitkering jaarlijks te laten stijgen. De uitkering wordt dan na een jaar arbeidsongeschiktheid jaarlijks verhoogd met een vast percentage (2%).

De voordelen van de Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV)

  • Zeer scherp tarief en gunstige voorwaarden
  • Speciaal ingericht voor de werkzaamheden van de installatiebranche en technische detailhandel
  • Vanaf 25% arbeidsongeschiktheid
  • Uitkering op basis van verzekerd bedrag, niet van inkomen
  • Indexering en wachttijd naar keuze
  • Ruim assortiment aan preventieve diensten op het gebied van lichamelijke, leefstijl, mentale en zakelijke gezondheid, zoals een personal coach of een gezondheidscheck (ook voor gezinsleden). Meer informatie www.goudse.nl/aovdiensten

Wat dekt de Arbeids­ongeschiktheids­verzekering (AOV)?

De Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) verzekert ondernemers die niet (vrijwillig of verplicht) zijn verzekerd vanuit de sociale verzekeringen van een inkomen bij arbeidsongeschiktheid. Deze verzekering dekt onder andere:

  • Arbeidsongeschiktheid voor eigen beroep
  • Door ziekte, ongeval of psychische klachten
  • AOV-coach bij arbeidsongeschiktheid
  • Preventieve gezondheidscheck en (24/7) personal coaching

Voorbeeld

U struikelt tijdens werkzaamheden over een stuk gereedschap of breekt tijdens het sporten uw been. Daardoor kunt u een aantal weken uw werkzaamheden niet uitvoeren. Maar de kosten lopen door.

Verzeker uzelf nu tegen inkomensverlies bij arbeids­ongeschiktheid

Met de Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) van Techniek Nederland Verzekeringen bent u verzekerd van een inkomen als u arbeidsongeschikt raakt. De dekking, premie en voorwaarden van deze AOV zijn afgestemd op uw branche. Deze verzekering is zeer aantrekkelijk geprijsd. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel.

Wilt u weten of een AOV voor u een goede oplossing is en hoe u die het best kunt invullen?

Neem contact op met een accountmanager in uw regio.