Het besturen van een bedrijf is een grote verantwoordelijkheid. En een groot risico. Kunt u bijvoorbeeld een te grote opdracht niet uitvoeren, vergeet u sociale lasten af te dragen of bent u verantwoordelijk voor de gevolgen van fouten van medebestuursleden, dan kunt u persoonlijk aansprakelijk worden gesteld. Claims als gevolg van onbehoorlijk bestuur komen steeds vaker voor en kunnen hoog oplopen. Bestuurders kunnen hun volledige privévermogen kwijtraken. Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering kan dat voorkomen.

Uw privévermogen beschermen als bestuurder in de installatiebranche en technische detailhandel

Een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering is bedoeld voor directeuren, bestuursleden, toezichthouders en commissarissen van organisaties.
Met de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering van Techniek Nederland Verzekeringen zijn bestuurders in de installatietechniek en technische detailhandel beschermd tegen schadeclaims na een bestuurlijke fout. Uw privévermogen is dus beschermd.

De voordelen van de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

  • Uw privévermogen beschermd
  • Inclusief juridische bijstand
  • Fouten van mede-bestuurders afgedekt
  • Mogelijkheid uitloopdekking af te dekken
  • Aantrekkelijke premie en voorwaarden

Wat dekt de Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt alle bestuurders tegen schadeclaims na een bestuurlijke fout.

Verzekerd zijn onder andere:

  • Aansprakelijkheid voor schade door onbehoorlijke taakvervulling en fouten
  • Aansprakelijkheid voor schade door een onrechtmatige daad
  • Interne en externe aansprakelijkheid
  • Kosten van een rechtszaak en juridische bijstand
  • Fouten van uw medebestuurders (want ook daar bent u voor aansprakelijk)

De verzekering biedt geen dekking voor de bestuurder die opzettelijk schade veroorzaakt, maar wel voor de andere bestuurders die worden aangesproken.

Voorbeeld

De bestuurder van een BV sluit een lening op naam van de BV en koopt daarmee een (dure) auto waarin hij zelf gaat rijden. Hij bespreekt dit niet met de medebestuurder en sluit geen verzekering af. Een week later rijdt hij de auto total loss. De geldverstrekker eist het geld terug. Als blijkt dat de BV de schuld niet kan inlossen, spreekt hij beide bestuurders van de BV aan. Beide bestuurders zijn verantwoordelijk voor de gehele schuld.

Regel nu uw Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering

Techniek Nederland Verzekeringen biedt bedrijven een compleet pakket schade- en inkomensverzekeringen, waaronder een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. Hiermee is uw privévermogen beschermd tegen schade door een bestuurlijke fout. Techniek Nederland Verzekeringen koopt collectief in en heeft geen winstoogmerk, dus u bent verzekerd van aantrekkelijke premies, maar ook van deskundig advies. Bent u lid van Techniek Nederland, dan profiteert u bovendien van ledenvoordeel.

Interesse?

Neem contact op met de accountmanager in uw regio voor meer informatie over deze en andere aansprakelijkheidsverzekeringen.