Hoe vitaal is uw bedrijf?

Vitaal-showcase-715x295

Om de vitaliteit van werkgevers en hun medewerkers te stimuleren, heeft Techniek Nederland Verzekeringen het label Techniek Nederland Vitaal gelanceerd. Techniek Nederland Vitaal besteed aandacht aan één van de belangrijkste aandachtsgebieden in de branche, namelijk vitaliteit van de mens.

Door Techniek Nederland Vitaal op te richten willen wij de werkgevers binnen de branche helpen en begeleiden bij het stimuleren van zijn medewerkers. Door aandacht te besteden aan de gezondheid en vitaliteit van medewerkers heeft niet alleen de medewerker baat bij, maar ook de werkgever.

 

Techniek Nederland Vitaal is opgericht om preventief het verzuim aan te pakken. Wanneer er sprake is van verzuim is de risico al een feit. Wij willen de risico’s voorblijven, wanneer een situatie preventief wordt aangepakt, blijft de risico een risico.

 

Techniek Nederland Vitaal & Duurzame Inzetbaarheid

Techniek Nederland Vitaal zet zich in voor de werkgevers en medewerkers van de branche met betrekking tot de vitaliteit van de mens, oftewel de duurzame inzetbaarheid van de mens binnen de  installatie branche en technische detailhandel, ‘de mens centraal’.

 

Techniek Nederland Vitaal voert samen met Techniek Nederland Verzekeringen de regie op de gehele keten van de arbeidsgerelateerde zorg in de branche: preventie, verzuimreductie en re-integratie. De producten en dienstverlening zijn branchegericht ingekocht en specifiek gericht op het verbeteren van de gezondheid en duurzame inzetbaarheid van mensen.

 

Het Preventief Vitaliteitsonderzoek

­­­­Het eerste product wat Techniek Nederland Vitaal voor de leden van Techniek Nederland heeft ontwikkeld is een Preventief Vitaliteits Onderzoek (PVO). Deze dienstverlening is een doorontwikkeling van het Preventief Medisch Onderzoek.

 

Werkgevers zijn volgens de VCA verplicht hun medewerkers eens in de drie jaar een preventief arbeidsgezondheidskundig onderzoek (PAGO) aan te bieden. Met een PAGO breng je uitsluitend werkgerelateerde gezondheidsrisico’s in kaart. Met de door ons ontwikkelde branche specifieke PVO hebben wij een uitbreiding toegevoegd, waarin leefstijl en conditie van de mensen word meegenomen.

 

Er zijn inmiddels 3 soorten PVO’s ontwikkeld voor de branche:

  1. zzp en ondernemers met minder dan 15 medewerkers
  2. 15-30 medewerkers
  3. ondernemers met meer dan 30 medewerkers

Zoeken

Contact

Meer informatie of een verzekering afsluiten?