Techniek Nederland Verzekeringen biedt al jaren alle medewerkers binnen de Metaal en Techniek een collectieve branche zorgverzekering van Zilveren Kruis aan. Deze zorgverzekering biedt veel voordelen die afgestemd zijn op de branche waarin jij werkzaam bent en daarmee diverse handvatten om gezonde keuzes te stimuleren zodat jij vitaal blijft en gezond je pensioen kunt halen.

Werken in een ongemakkelijke houding, regelmatig veel kracht zetten, vaak dezelfde bewegingen maken… Het werken in onze branche kan fysiek belastend zijn. Daarnaast is er steeds meer sprake van psychosociale arbeidsbelasting, bijvoorbeeld door de moeilijkheids-graad van het werk en de stijgende werkdruk door personeelstekorten. Kortom, uitval door geestelijke of lichamelijke klachten ligt op de loer. Vitaliteit is dus belangrijker dan ooit. Net als een zorgverzekering op maat, met veel mogelijkheden om te werken aan preventie.

De branche collectieve zorgverzekering biedt diverse handvatten om gezonde keuzes te stimuleren. Maar ook extra dekking op zorg die in onze branche vaker nodig is, zoals extra fysiotherapie-behandelingen die bijvoorbeeld het uitvallen met rug- of knieklachten kunnen voorkomen of verkorten.

Collectiviteit loont!

Wie via het collectief van Techniek Nederland Verzekeringen bij Zilveren Kruis is verzekerd, wordt beloond met kortingen en vele extra’s voor het hele gezin. Bovendien ben je verzekerd van een aanbod op maat.

Zilveren Kruis heeft via analyses en gesprekken met medewerkers, werkgevers en sector-experts een aantal gezondheidsthema’s in kaart gebracht die spelen in onze branche. Denk daarbij aan de thema’s fysiek, mentaal en leefstijl. Maar ook aan onregelmatig werken, goede nachtrust, werken met (chemische) stoffen en harde geluiden. Uit het onderzoek bleek ook dat medewerkers een snellere, beter toegankelijke zorg en preventieve oplossingen waarderen. Deze inzichten zijn vertaald in een zorgaanbod op maat: het pakket Aanvullend Techniek Nederland met unieke extra’s voor deelnemers aan de collectieve branche zorgverzekering. Hieronder een greep uit het aanbod.

Voor een verzekering binnen het collectieve verzekeringspakket Aanvullend Techniek Nederland heb je de keuze uit de varianten 1, 2, 3 of 4 sterren, elk met hun eigen kortingen. Ook krijg je via het collectief korting op een aanvullende tandartsverzekering.

Aanvullend Techniek Nederland Korting
1 ster 15%
2 sterren 10%
3 sterren 10%
4 sterren 5%
Aanvullende tandartsverzekeringen 10%

 

Nieuw in 2024: de Gezond en Fitbundel Te besteden per kalenderjaar
Aanvullend 1 ster 150 + € 100 euro extra
Aanvullend 2 sterren 200 + 100 euro extra
Aanvullend 3 sterren 250 + 100 euro extra
Aanvullend 4 sterren 300 + € 100 euro extra
Deze vergoedingen helpen jou en meeverzekerde gezinsleden om actief met gezondheid aan de slag te gaan. Je maakt zelf de keuze waaraan je het bedrag besteedt. Het aanbod:
Voedingsvoorlichting door een gewichtsconsulent of (sport)diëtist, cursus afvallen, health check, sportmedisch onderzoek, sportmedische begeleiding, online (zelfhulp) modules bij psychische klachten en slaapcursus.

 

Fysiotherapie Aantal behandelingen  + extra per kalenderjaar
Aanvullend 1 ster 9 + 3 behandelingen
Aanvullend 2 sterren 12 + 5 behandelingen
Aanvullend 3 sterren 27 + 5 behandelingen
Aanvullend 4 sterren 36 + 5 behandelingen
Nieuw in 2024: Verzekerden die in 2023 nog behandelingen fysio­ en oefentherapie Cesar/Mensendieck niet hebben gebruikt, kunnen maximaal 2 behandelingen meenemen naar 2024.

 

Mindfulness Extra per kalenderjaar
Aanvullend 1 ster € 250 + € 100 extra 
Aanvullend 2 sterren € 250 + € 100 extra 
Aanvullend 3 sterren € 250 + € 100 extra 
Aanvullend 4 sterren € 250 + € 100 extra 

Voordelen

  • Zorgverzekering die is afgestemd op het werk in de installatiebranche en technische detailhandel.
  • Scherpe basispremie en tot 15% korting op aanvullende verzekeringen.
  • Extra vergoedingen voor bijvoorbeeld fysiotherapie.
  • Persoonlijke toelichting door onze expert Zorg en Inkomen beschikbaar.