In 2014 vierden we de eerste Koningsdag en genoten we van knappe prestaties van Nederlandse sporters op de Olympische Spelen en het WK Voetbal in Brazilië. Het was helaas ook het jaar van de vliegramp met MH17. En Hans Stolwijk werd directeur van Techniek Nederland Verzekeringen – toen nog Uneto-VNI Verzekeringen. 

“De markt zag er 10 jaar geleden behoorlijk anders uit dan nu,” vertelt Hans. “Nu zijn er zonnepanelen en elektrische auto’s – en daar moet je met verzekeringen op aansluiten.” Dat is nog niet zo makkelijk gezegd als gedaan, want nieuwe technieken hebben nou eenmaal kinderziektes. In een beginfase zijn er daarom soms maar een paar (buitenlandse) verzekeraars die het risico aandurven. “Op dat soort momenten bewijst Techniek Nederland Verzekeringen zijn waarde,” zegt Hans. “Wij zijn in staat om met die partijen een passende verzekering te ontwikkelen. En komen daar vervolgens schades op binnen, dan weten we die bovendien goed af te wikkelen. Als een techniek meer ingeburgerd raakt en de kinderziekten voorbij zijn, kan Techniek Nederland Verzekeringen verzekeraars overtuigen dat de premies omlaag kunnen.”

Bruisen en groeien

Na een studie Werktuigbouwkunde rolde Hans min of meer toevallig het verzekeringsvak in en het heeft hem nooit meer losgelaten. Na een aantal functies bij grote assurantiemakelaars is hij nu alweer tien jaar directeur bij Techniek Nederland Verzekeringen. Zijn missie vanaf dag één: met het team het bedrijf laten bruisen en groeien, met als doel de leden van Techniek Nederland optimaal te bedienen.

Groot ledenvoordeel

“Wij kunnen inmiddels wel zeggen dat we een betere dekking en betere premie bieden dan de markt. En daarnaast kunnen onze relaties erop vertrouwen dat hun polis in orde is en past bij de werkzaamheden van hun bedrijf,” onderstreept Hans. “We willen onze relaties bovendien ook graag begeleiden en ondersteunen bij andere vraagstukken, bijvoorbeeld rondom bedrijfskrediet, leasen bedrijfswagens en duurzame inzetbaarheid. Daarvoor moet je precies weten wat er speelt in de installatiebranche en technische detailhandel in het algemeen én bij je relatie.” 

Verstand van verzekeringen én van de branche

Daarom zet Techniek Nederland Verzekeringen in op klantcontact. Persoonlijk contact, om precies te zijn. Accountmanagers komen bij voorkeur eens per jaar bij hun relaties over de vloer. Met de relatie lopen zij een rondje door het bedrijf en bespreken ze wat er veranderd is. Of de verzekerde waarde nog voldoet, wat voor risico’s er zijn of aankomen, welke daarvan moeten worden afgedekt en op welke manier. Ze denken mee over de toekomst. Hans noemt nog een sterk punt: “Techniek Nederland Verzekeringen is één van de weinige tussenpersonen die zelf offertes kan en mag maken. Als je van ons een offerte krijgt, weet je dus dat de verzekeraar ermee akkoord gaat. Geen wijzigingen of verrassingen achteraf.” Zo is Techniek Nederland Verzekeringen uitgegroeid tot een belangrijk – misschien wel het belangrijkste – ledenvoordeel van Techniek Nederland. Hans is ook erg trots op zijn team. Hij heeft er alle vertrouwen in dat zij de dienstverlening naar een nog hoger niveau kunnen brengen. “We willen als tussenpersoon mee kunnen blijven praten met onze relaties. Dus bijblijven op het vakgebied is essentieel. En we blijven iedere dag nadenken hoe het voor onze relaties nog beter kan.”