Vitaliteitsreis met Nick en Noor

Met de personages Nick & Noor - de ene wat sceptisch en de ander super-enthousiast - helpen we medewerkers om in beweging te komen. Een gezonde levensstijl is zeker niet altijd eenvoudig en goed vol te houden. Daarom omvat het pakket een aanpak van een half jaar waarin mensen stap-voor-stap worden geholpen om vitaal te worden en/of te blijven. De kosten zijn relatief laag en daarmee praktisch voor elke onderneming te overzien. Het pakket, waarmee u uw bedrijf het Vitaliteitskeurmerk verschaft, voldoet ook aan de VCA-voorschriften.

In deze vitaliteitsreis zit een keurmerk aan vast. Door dit op te hangen of zichtbaar ergens neer te zetten binnen uw organisatie laat u zien dat u aandacht heeft voor uw medewerkers.

 

Wat kost het en wat levert het op?

Een arbeidsongeschikte medewerker kost een werkgever € 260,- per dag. Vitaliteit is meer dan lichamelijke gezondheid. Het gaat om het hebben van voldoende energie om je lekker te voelen en succesvol te zijn. Dit kun je bereiken door aandacht te besteden aan verschillende punten. Wij nemen u mee in onze Vitaliteitsreis van een half jaar.

Bij een deelname van 15 medewerkers heeft uw organisatie door een slecht werkvermogen tot matig werkvermogen een productieverlies van € 10.200,-.

Wanneer wij bij u het komende jaar het werkvermogen bij 2 medewerkers weten te verbeteren betekent dit een productieverlies van € 5.400,-. Als wij van de totaal 15 medewerkers per jaar bij 2 medewerkers het werkvermogen weten te verbeteren, levert dit alleen al aan productiviteit een besparing van € 4.800,- op.

 

Dit nog los van bijkomend verzuim, vervangingskosten en inzet van interventies om de medewerker weer op de rit te krijgen.

> Investering voor 15 medewerkers € 3.500,- (excl. btw en reiskosten)
> 2 medewerkers verbetering werkvermogen € 4.800,-
> Netto rendement 1e jaar van € 1.300,-

 

Hoe krijgt u uw medewerkers mee?

Een duwtje geven wij graag in de goede richting door gewenst gedrag aantrekkelijk te maken, zonder mensen in hun vrijheden te beperken. Het doel is (licht) bijsturen, waarbij het gaat om onbewust keuzes maken. De kracht = de herhaling. De boodschap moet meerdere keren worden gedeeld om aan te komen bij de ontvanger. Wij helpen u daarbij!

 

Vitaliteitsreis

6 maanden duurt onze vitaliteitsreis met 30 deelnemers of minder. 6 maanden waar wij in samenwerking met Vitalavie en u de uitdaging aangaan om uw medewerkers levensjaren te verlengen, zodat u als werkgever van duurzame medewerkers kunt genieten en medewerker die vitaal van hun pensioenrecht kunnen gaan genieten.

schema
keurmerk

Digitaal platform & Keurmerk

  1. U krijgt Digitaal platform/ instructie portaal. Men krijgt een persoonlijk portaal waarin de gegevens zullen worden opgenomen.
  2. Men kan gebruik maken van de marktplaats met verschillende maat geleverde interventies.
  3. Keurmerk in vorm van vignet of bord. Door dit op te hangen of zichtbaar ergens neer te zetten binnen uw organisatie laat u zien dat u aandacht heeft voor uw medewerkers.
  4. Wij ondersteunen de werkgevers en medewerkers die nog niet bezig zijn met een gezonde levensstijl. Bijvoorbeeld door laagdrempelige en kleinschalige interventies.

Zoeken

Contact

Meer informatie of een verzekering afsluiten?