Bedrijfstak Pensioenfonds Metaal en Techniek (BPMT)

Logo PMT

Wat is een pensioen?

Een pensioen is een inkomensverzekering, waarmee een (gezins) inkomen wordt verzekerd voor wanneer dat wegvalt wegens ouderdom, arbeidsongeschiktheid of overlijden.

 

Wat regelt het Pensioenfonds Metaal en Techniek?

Pensioenfonds Metaal en Techniek verzorgt de pensioenregeling voor de bedrijfstak Metaal en Techniek. In totaal zijn ruim 33.000 werkgevers aangesloten en heeft PMT ruim 1,2 miljoen deelnemers. Dit zijn mensen die nu in de bedrijfstak werken (397.000 mensen) of hebben gewerkt (661.000 mensen) en gepensioneerden (189.000 mensen).

 

Cao afspraken Bedrijfstak Metaal en Techniek

Voor de bedrijfstak Metaal en Techniek gelden cao-afspraken. Eén van de afspraken is de pensioenregeling. De pensioenregeling is door de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verplicht gesteld voor alle bedrijven in de sector. In de verplichtstellingsbeschikking, van het pensioenreglement is geregeld welke ondernemingen verplicht moeten deelnemen aan het Pensioenfonds Metaal en Techniek (PMT).

 

Heeft u als werkgever vragen of wenst u aanvullende informatie?

U kunt bellen met klantenservice van Pensioenfonds Metaal en Techniek. Hun medewerkers zijn bereikbaar op T 088 007 98 11 (van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.30 uur). Meer informatie vindt u op de website van het Pensioenfonds: http://www.bpmt.nl/ik-ben-werkgever

 

Voorlichtingsbijeenkomst voor uw medewerkers

Komen meer medewerkers bij u met vragen over hun pensioenregeling? Dan kunt u uw pensioenconsulent vragen om een presentatie aan uw medewerkers te geven. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

 

Techniek Nederland pensioenconsulten

Esther Brouwer E esther.brouwer@bpmt.nl 
Carlo van Lingen E carlo.van.lingen@bpmt.nl

Zoeken

Contact

Meer informatie of een verzekering afsluiten?